فوم پلي يورتان جايگزين سيمان و دوغاب  

نویسنده مقاله: محمد مهدی صفایی
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی (واحد تهران جنوبن سیم ارشاد چکیده)


فوم پلی یورتان که یک فراورده نفتی است، بعنوان بهترین عایق حرارتی در صنعت ساختمان کاربرد دارد، ولی به دلیل گرانی نسبی تا کنون استقبال چشمگیری در صنعت ساخت کشور از این محصول نگردیده است. در صورت معرفی و توجیه کاربرد فوم پل ییورتان و منافع اقتصادی استفاده از آن در دراز مدت می‌توان از آن بخوبی بهرهمند گردید.
این مقاله به فوائد فوم پلی یورتان و استفاده از آن در صنعت ساختمان اشاره دارد. همچنین با تاکید بر خواص شیمیایی و فیزیکی فوم پل ییورتان به تشریح استفاده از آن به جای دوغاب ماسه سیمان در اجرای نماهای ساختمانی میشود.


 1)
مقدمه
با پیشرفت تکنولوژی و تاثیر پذیری صنایع مختلف از آن و تغییر در نیازهای مصرف کنندگان، از جمله ضرورت استفاده بیشتر از فضا، افزایش سرعت ساخت و ساز، صرفه جویی در مصرف انرژی و تامین رفاه بیشتر، و تاثیر این نیازها بر تولید ساختمان، پیوند میان علوم مختلف با صنعت ساخت و ساز افزایش یافته است. به طوریکه کمتر کسی در روزگاری نه چندان دور- تصور می‌کرد که مواد شیمیایی می‌توانند جایگزین مصالح سنتی شوند.
در این میان پلیمرها توانسته‌اند طی 4 دهه، تاثیر بسیار زیادی برصنعت ساخت بگذارند به طوریکه استفاده از این مواد به خوبی توانسته است سازندگان را در رسیدن به اهداف مهمی چون عایقکاری و سبک سازی ساختمان و افزایش سرعت ساخت کمک نماید. مواردی چون انواع عای قهای حرارتی، رطوبتی و صوتی، انواع چسبها، رزینها، الیاف، روکشها و کف پوشها، قسمتی از موارد کاربرد پلیمرها در صنعت ساخت هستند.
پلی یورتان مجموع ه ای از پلیمرهای بسیار مهم است که به دلیل دارا بودن خواص فیزیکی خاص ، از جمله مقاومت در مقابل پارگی و سایش، قدرت کششی و چسبندگی با لا و مقاومت خوب در مقابل روغ ن ها، مصارف بس یار زیادی در صنایع مختلف دارد. همچنین سایر خواص پلی یورتان مانند مقاومت بسیار زیاد در مقابل خوردگی و مقاومت عالی در برابر نفوذ حرارت، برودت، رطوبت و صدا و نیز سبک بودن و خاصیت ارتجاعی بالا باعث شده است تا از این محصول در صنایع ساختمان سازی در سراسر جهان، استفاده گسترد های شود.
در کنار تمامی ویژگی‌های منحصر بفرد و خواص عالی پلی یورتان، تا کنون بدلیل گرانی این محصول - علیرغم نیاز فراوان - استقبال گستردهای از این محصول در صنعت ساخت کشور صورت نپذیرفته است. استفاده از پلی یورتان در زمان های طولانی دارای کارائی بهتری است و در صورت استفاده از آن- با کاهش مصرف انرژی- تمامی هزین ههای اولیه جبران خواهد گردید.


 2)
تاریخچه
اگرچه اولین واکن شهای منتج به پیدایش یورتان ها به سال 1849 برمی‌گردد ولیکن تا سال 1*** فعالیت‌های خاصی در این زمینه صورت نپذیر فت. اولین مواد در سال 1941 به صورت الیاف، با نام پرلون یو 1 و ایگامیدیو 2 در کشور آلمان به بازار عرضه گشت و پس از آن قابلیت کاربرد یورتان ها در تهیه چسب ها، اسفنج ها، روکش ها و چرم های مصنوعی مورد توجه واقع گشت.

فعالیتهای موازی نیز در کشورهای انگلیس و آمریکا بین سال های 1941 تا 1958 ، باعث به دست آمدن انواع متنوعی از محصولات یورتانی گردید. در این میان فوم های پلی یورتانی بیش از سایر محصولات مورد استفاده قرار گرفتند و کاربرد آنها در صنایع مختلف تثبیت گشت و استفاده از آنها به شدت افزایش یافت.


 3)
فومهای پل ییورتان
به طور کلی فوم های پل ییورتان را می‌توان به 3 دسته کلی فو مهای نرم، فومهای نیمه نرم و سخت تقسیم بندی نمود.
-1-3
فومهای نرم
وند / 0تا 80 / فوم های نرم پلی یورتان فومهایی با سلول باز هستند که هوا به راحتی از داخل آنها عبور می‌کند و دانسیته آنها در محدوده 93 بر اینچ مکعب 3 می‌باشد. از نظر خواص فیزیکی و مکانیکی، استحکام کششی و ازدیاد طول بهتری از خود نشان می‌دهند.
این فوم ها دارای خواص عالی جذب صو ت و ضریب هدایت حرارت پایین هستن دو در برابر اغلب حلال ها مقاومت خوبی دارند.

در صورتی که در معرض اشعه ماور اء بنفش قرار گیرند به سرعت رنگ خود را از دست می‌دهند. همچنین در برابر اسیدها و بازهای قوی مقاومت ضعیفی دارند. مقاومت توانی آنها 4 پایین است و با اعمال فشار در شرایط دمایی خاص تغییر شکلهای ماندگار از خود نشان می‌دهند.
-2-3
فومهای نیمه نرم
فومهای نیمه نرم از ترکیب مناسب پلی استر و ایزوسیانات ها ساخته می‌شوند. در این فومها مانند فومهای نرم با تغییر در فرمولاسیون، تغییرات قابل ملاحظهای در سختی و سایر خواص حاصل می‌گردد. اگر چه این مواد جاذب آب هستند ولیکن رطوبت هوا را جذب نمی‌کنند.
-3-3
فومهای سخت: فومهای سخت پلی یورتان در سال 1940 به میزان کم در ساختارهای ساندویچی به کار رفتند ولی در سال 1960 توسعه واقعی تولید و مصرف فومهای سخت پل ییورتان تحت تاثیر دو عامل زیر تشدید شد.
-
استفاده از مونوفلوئوروتری به عنوان عامل پفزا.
-
استفاده از MDI
پلیمری که علاوه بر بهبود خواص باعث ساده شدن فرآیند گشت.
ضریب هدایت حرارتی فوم های سخت پلی یورتان از تمام فوم های پلیمری دیگر کمتر است و همین امر باعث شده است که از فوم های سخت پل ییورتان برای کاربردهای عایق بیشتر استفاده گردد. اجزای فرمولاسیون پل ییورتان یک سیستم واکنش فوم پل ییورتان از اجزای مختلف پل یال و ایزوسیانات تشکیل می‌گردد. همچنین عوامل پفزا، کاهش دهنده کشش سطحی، کاتالیزور و سایر افزودنی ها، در موارد کاربردی مختلف، قابل افزودن به این فرمولاسیون هستند.
افزودنی هایی همچون مواد رنگی، پایدار کننده اشعه ماوراء بنفش، تاخیر اندازهای شعله و پرکنندهها در ترکیبات پل ییورتانی استفاده می‌شوند که استفاده از هر کدام باعث تغییر خواص شیمایی و فیزیکی محصول نهایی می‌گردد.
 4)
فرآیند فیزیکی فوم شدن
وقتی که اجزای فرمولاسیون فوم با یکدیگر اختلاط پیدا کردند، واکنشهای شیمیایی به طور هم زمان شروع می‌شوند و پس از گذشت زمان اندکی، رنگ سیستم درحال واکنش، که در می‌گردد. در این مرحله تشکیل حباب های گاز، با چشم قابل مشاهده است.

پس از این مرحله، عمل بالا آمدن فوم شروع می‌گردد. با ادامه فرآیند تولید گاز، عمل انتقال مولکولهای گاز تولید شده از مایع به داخل سلو لهای به وجود آمده صورت می‌پذیرد با ادامه این فرآیند، از تعداد سلولها کاسته شده و بر اندازه آ نها افزوده می‌شود."
-1-4
دانسیته فومها
"
یکی از مهمترین مشخصه های هرفومی، دانسیته آن می‌باشد که باعث تغییر خواص فیزیکی فوم می شود. در فوم های قالبگیری شده، با توجه به ثابت بودن حجم قالب، دانسیته مواد به مقدار موادی که به داخل قالب ریخته می‌شود بستگی دارد. اما در روشهای تولید فوم به روش غیرقالبگیری یا آزاد، پارامترهای مختلف دیگری هم بردانسیته فوم تاثیر دارند.

یکی از این پارامترها، اندازه و ی کدست بودن ساختمان سلو لهای فوم می‌باشد، که این امر توسط راندمان اختلاط و هسته گذاری در مخلوط فوم کنترل می‌شود.
درجه حرارت مواد اولیه از دیگر پارامترهای موثر بر دانسیته فوم ها می‌باشد. این دما بر سرعت فوم شدن، سرعت پلیمریزاسیون و درجه حرارت نهایی واکنش موثر است. به طور کلی درجه حرارت بالای مواد اولیه باعث ایجاد فوم با دانسیته نسبتا پایین، با کمی زبری می‌شود.
ظرفیت تولید نیز از دو طریق بر روی دانسیته فوم موثر است. فومهای تولیدی توسط ماشی نهای کوچک (مثلا ظرفیت خروجی 50 کیلو پل یال در دقیقه ) نسبت به فومهای تولیدی مشابه توسط ماشینهای بزرگتر دارای توزیع دانسیته په نتری هستند، به طوریکه در این فومها دانسیته مرکز فوم نسبت به دانسیته متوسط فوم از اختلاط بیشتری برخوردار است.
تنظیم هم زمان سرعت ژل شدن و سرعت رشد فوم نیز بسیار مهم است. کوچکترین تغییرات در موازنه این سرع تها، تاثیر بهسزایی در دانسیته و نفوذپذیری فومهای نرم دارد.
تغییرات فشار جو نیز برروی دانسیته فوم موثر است. دانسیته یک فوم با فرمولاسیون معین، رابطه مستقیمی با فشار جو در لحظه تولید دارد. این تغییرات جو می‌تواند در اثر تغییر در شرایط آب و هوایی و یا تعویض فصول ایجاد شود. مثلا در بعضی از کارخانه ها تحت تاثیر جو، علی رغم استفاده از یک فرمولاسیون یکسان، کاهش 30 درصدی در دانسیته، مشاهده شده است."
دلایل انتخاب فوم پل ییورتان به عنوان مادهای موثر و متفاوت در صنعت ساختمان برخلاف تصور عمومی مبنی بر هدر رفتن بیشترین میزان انرژی از راه درها و پنجر ه ها، بیش از 40 % اتلاف انرژی ساختما نها از راه پوسته و بدنه آ نها می‌باشد. کوچکترین عیب و نقص در ساختمان، باعث تغییر در درجه حرارت و میزان فش ار هوا می‌شود، و می‌تواند نفوذ و حرکت هوا را از بین درزهای موجود به وجود آورد و در نتیجه کار آمدی سیستم ساختمان از نظر مصرف انرژی را کاهش دهد. همراه با هوا، رطوبت نیز می‌تواند وارد درزهای بنا شود و باعث نگرانی هایی از بابت سلامت ساختمان شود. فوم پلی یورتان اجازه حرکت هوا و نفوذ رطوبت غیر قابل کن ترل از راه دیوارها را نمی‌دهد و باعث ایجاد پوستهای کاملا بدون درز و نفوذ ناپذیر برای ساختمان م‌یشود و می‌تواند محیطی با آسایش بیشتر در داخل بنا به وجود آورد.
درزها و سورا خ ها را می‌پوشاند و محافظی بسیار با ارزش در مقابل نفوذ غیر قابل کنترل هوا، کوران هوا، رطوبت وارده به دیوارها و صدا می‌باشد.
همچنین به دلیل سبکی زیاد، باعث کاهش بار مرده ساختمان می‌گردد و از چسبندگی خوبی برخوردار است به طوری که نیاز به هیچ نوع بست، گیره و یا قاب جهت چسبیدن به محل مورد نظر ندارد.
سرمایه گذاری اولیه جهت استفاده از فوم پلی یورتان، در طولانی مدت به شکل مصرف پایین انرژی، آسایش، کنترل کیفیت هوای داخلی،
سلا متی و ایمنی بالا قابل بازگشت می باشد. به علت ساختار فوم پلی یورتان که به صورت سلولهای بسیار نزدیک به هم و فشرده می باشد (و در نتیجه بیشترین میزان مقاومت حرارتی 1 در هر واحد را به ما می دهد ) وسایل و تجهیزات گرمایشی- سرمایشی نیز بسیار کارآمدتر بوده و سوخت کمتری مصرف می کنند.
همچنین فوم پل ی یورتان می تواند باعث کمتر شدن هزینه تهیه وسایل و تجهیزات ساختمانی نیز بشود، به طوری که می‌توان وسایل گرمایشی- سرمایشی کم قدر تتری را خریداری نمود.
و نیز فوم پل ییورتان در مقایسه با سایر عایقها دارای پایینترین قابلیت هدایت حرارتی است.
برخی ملاحظات هنگام استفاده از فوم پل ییورتان در ساختمان
-
در آب و هوای سرد، هوای گر م داخلی که دارای رطوبت است، پس از عبور از دیوار و در برخورد با سطح خارجی و سرد دیوار، تقطیر می‌شود (به مایع تبدیل می‌شود). در صورتیکه این بخار بتواند از دیوار خارج شود، نگرانی خاصی وجود ندارد . ولی در بعضی موارد که از ورقه های فوم پلی یورتان بین پوشش نهایی دیوار خارجی و داخلی استفاده می‌شود، ممکن است بخار موجود در هوای اتاق که از طریق بعضی درزها و شکافهای سطح داخلی دیوار وارد آن شده است، به علت غیر قابل نفوذ بودن فوم پل ییورتان، در داخل دیوار باقی بماند و نتواند خارج شود. هر چند مطالعات نشان داده است که این اتفاق به ندرت پیش می‌ آید ولی در چنین مواردی بهتر است که از یک لایه بخار بند در سمت گرم دیوار استفاده شود تا از ورود بخار به آن جلوگیری کند.
-
با وجود اینکه عایقهای فوم شکل، هیچ ارزش غذایی برای ******اتندارند ولی موریانه‌ها به راحتی در داخل آن تونل سازی می‌کنند. این تونل‌ها، میزان مقاومت حرارتی عایق را کاهش می‌دهند. عایق سطح خارجی فونداسیو نها، بیشتر از قسم تهای دیگر در معرض نفوذ این ******اتقرار دا رد. بعضی از تولید کنندگان ورق ه های فوم عایق، در ترکیب محصولاتشان از بعضی مواد ****** ه کش استفاده می‌کنند تا جلوی هجوم ******ات را بگیرند . همچنین در بعضی ساختمانها، در زمین اطراف استراکچر، از نوعی مواد ضد ******ه استفاده می‌شود. اگر چه عایق کردن ساختمان توسط
ورقهه ای فوم در سطح خارجی دیوارها، از نظر مسایل حرارتی، بسیار موثرتر است، ولی در مناطقی که هجوم ******ات مشکل ساز است، کاربرد
فو مبردها 3 در سطح داخل دیوار، بهتر می‌باشد.
-
بیشتر انواع عای ق های فوم شکل، به سختی آتش م ی گیرند ولی در صورتی که این اتفاق بیفتد، دودی سیاه، غلیظ و سمی تولید م یکنند که در
بعضی مواقع شامل گاز سیانید هیدروژن که کشنده است، م ی باشد. خاصیت آت شگیری همه فو مها، بستگی به درجه احتراق آ نها دارد که آن هم با
توجه به نوع فرمولاسیون هر فوم متغییر است. برای جلوگیری از آت شگیری می‌توان از مواد تاخیر انداز شعله در ترکیب فوم پلی یورتان استفاده کرد.


روشهای متداول استفاده از فوم پلی یورتان در صنعت ساختمان
-1-8
استفاده از فوم پلی یورتان به صورت ورق های
در این روش فوم پلی یورتان به صورت حجمی در کارخانه تولید می‌شود و سپس با ضخامت مورد نیاز بریده م ی شود. بدلیل جلوگیری از پخش ذرات کریستالی فوم در هوا و دوام بیشتر فوم ، می‌توان دو طرف این ورق ه ها را با استفاده از کاغذ یا ورقه های آلومینومی پوشش داد. کاربرد این محصول بیشتر به صورت عایقهای حرارتی و صوتی بین دیوارها و سق فهای کاذب است.
شکل 1: فوم پلی یورتان به صورت ورقه ای استفاده از فوم پلی یورتان به صورت پان لهای فشرده (ساندویچ پانل )در این روش قطعات کامپوزیتی با پوش شهای ورق های در دو طرف و فوم پل ییورتان بین ورقه‌ها در کارخانه تولید م ی شوند. عامل چسبندگی بین دو ورقه ، فوم م ی باشد و با توجه به موارد مصرف، جنس ورق ه ها متفاوت است . ورق ههای آهنی گالوانیزه و سیاه و آلومینومی، متداو ل ترین پوشش برای سا خت پانل‌های ساندویچی هستند. با استفاده از همین روش کانتینر و یا بعضی از ساختمانهای پیش ساخته تولید م ی شوند و نیز از همین روش برای ساخت درهای چوبی (با قابلیت جذب صوت بالا) استفاده می‌شود.
شکل 2: فوم پلی یورتان به صورت ساندویچ پانل استفاده به عنوان پرکننده بین درزها و شکافها در این روش مخلوط مواد ترکیبی فوم ، پس از خروج از مخزن، به داخل شیارها و شکافهای مورد نظر تزریق م ی شود و سپس با افزایش حجم باعث انسداد درزها و شکاف ها می گردد. از این روش برای درزبندی اطراف پنجر ه ها، درها، درزهای انقطاع و به منظور عایق کاری حرارتی، رطوبتی و صوتی استفاده می‌شود.
شکل 3: فوم پلی یورتان به عنوان پرکننده بین درزها و شکاف ها
-4-8
استفاده به صورت پاشش برروی سطوح در این روش مواد تشکیل دهنده فوم، از مخازن جداگانه خارج و در یک کلگیّ با هم ترکیب م ی شوند و به سطح مورد نظر پاشیده می شوند. بیشترین استفاده از این روش- با هدف محافظت از خوردگی سطوح فلزی - در مناطق مرطوب انجام می شود. همچنین به دلیل یکپارچگی و پوشش بیشتر سطوح ، جایگزین مناسبی برای ورق های پلی یورتان است. ولی به دلیل مشکلات اجرایی و صعوبت استفاده از دستگاه های تزریق فوم ، این روش کمتر به کار می‌رود.
شکل 4: فوم پلی یورتان به صورت پاششی بر روی سطوح
روش اجرایی پیشنهادی قدرت چسبندگی فومهای پل ییورتان به اکثر سطوح (به جزء سیلیکو نها و پلیکا) بسیار زیاد است به طوری که پس از چسبیدن، جدایی به سختی
انجام م ی شود و در بعضی موارد عمل جدایی با تخریب انجام می‌گردد. "از آنجائی که چسبندگی آ نها برروی بسیاری از بسترها مناسب است، از محلو لهای پل ی یورتان به منظور افزایش قدرت چسبندگی در سایر سیست مهای پوششی استفاده م یشود." 1 همچنین "میزان سختی، مقاومت تراکمی و کش ش مارپیچی آنها بیش از سیمان است " 2 به طوری که در ترکیب با برخی پرکنندهها می‌توان پوش شهای سخت و مقاوم در برابر محیط تولید
کرد در این روش فوم پلی یورتان جایگزین دوغاب ماسه و سیمان می گردد به بیانی دیگر، نه تنها از پل ییورتان به عنوان عایق حرارتی استفاده می شود، بلکه به جای دوغاب نگهدارنده سنگ عمل می کند. بدین منظور از ترکیبات مناسب پلی یورتانی با روش ریخته گری رزین مایع استفاده می‌گردد.
در این فرآیند سیستم های فعال پل ی یورتانی ابتدا با یکدیگر مخلوط می شوند و سپس قبل از انجام واکنش (فوم شدن) رزین مایع بین سنگ و دیوار ریخته می‌‌شود. واکنش پس از چند ثانیه انجام شده، باعث پف کردن فوم م ی گردد و کمتر از 20 ثانیه فوم به صورت جامد درم یآید. در این حالت ، سنگ ب ه وسیله فوم به دیوار چسبیده است . با توجه به انرژی آزاد شده در این واکنش، لازم است قبل از ریختن فوم، سنگ با نگهدارنده مناسب مهار گردد.
جزئیات اجرایی مهار سنگ به دو شکل قابل اجرا است که در اینجا به توضیح آن می پردازیم.
-1-9
مهار دائم 3 در این روش از بس ت های فلزی مناسب ، به منظور ثابت نگاه داشتن سنگ و جلوگیری از افتادن آن قبل از فوم ریزی و حرکت سنگ در زمان فوم ریزی ، استفاده می شود . همچنین، این روش برای نصب سنگ با دوغاب ماسه و سیمان در زمانی که از سنگ های با تخلخل کم یا بدون تخلخل مثل گرانیت استفاده  می‌شود، لازم الاجرا است.
-2-9
استفاده از ساز ههای پشتیبان :
در این روش قطع ات سنگ با استفاده از نگهدارند ه های موقت، ثابت م ی مانند به طوریکه سنگ در حین واکنش فوم تغییر مکانی نداشته باشد. این سازه پس از گذشت زمان گیرایش نهایی، قابل بازکردن میباشد.
-10
مزایای استفاده از این روش
-1-10
سبک سازی
وزن هر متر مکعب دوغاب ماسه و سیمان حدو د 2100 کیلوگرم است، در حالیکه وزن هر متر مکعب فوم پلی یورتان با سختی بالا حدود 100
کیلوگرم است.
به ازاء هر 25 مترمربع نما، 1 متر مکعب دوغاب یا فوم استفاده م ی شود، بنابراین در هر 25 مترمربع سطح نمای ساختمان حدود 1000 کیلوگرم
سبک سازی م یشود. 4
-2-10
عایق کاری
استفاده از این روش به دلیل فرآیند یکنواخت فوم و نفوذ به تمامی خلل و خرج و پیوستگی کامل (بدون پل حرارتی)، برای عایقکاری مناس بتر
از فو مهای ورق های است.
-3-10
سرعت ساخت
مقاومت نهایی دوغاب ماسه و سیمان با طرح اختلاطی مناسب ، 28 روز است در حالی که یک فوم می‌تواند حداکثر پس از 20 ثانیه به مقاومت
نهایی برسد و این امر روند نصب سنگ را بسیار سریع تر از شیوه سنتی آن می‌کند. همچنین نیازی به صرف وقت جهت گیرایش بیشتر سنگهای نصب شده در ردیف پایین، قبل از نصب ردی فهای بالاتر نمی‌باشد. بنابراین استفاده از این روش زمان اجرای نمای سنگی را بسیار کاهش می دهد.
-4-10
الاستیسیته
یکی از خواص فیزیکی پلی یورتان خاصیت ارتجاعی بسیار بالای آن می‌باشد. به طوریکه به علت انعطاف پذیری بسیار زیاد، از پوش شهای پل ییورتانی برای پوشش لاستیک استفاده م یشود. ضمن اینکه پوش شهای حاصل از برخی فرمولاسیونهای خاص، هیچ تمایلی به شکنندگی ندارند.
بنابراین قرارگیری این ترکیب به جای دوغاب سیمان، ضمن استحصال تمامی خواص مورد نظر، از جمله مقاومت در مقابل فشار ضربه، خراشیدگی و سایش و قدرت چسبندگی بسیار زیاد، باعث افزایش خاصیت ارتجاعی نمای ساختمان در مق ابل نیروهای داخلی و خارجی و در نهایت جلوگیری از ترك خوردگی و تخریب نما می‌گردد.
-11
موارد کاربردی استفاده از فوم پل ییورتان به جای دوغاب ماسه و سیمان
-
بازسازی نماهای فرسوده، بدون تخریب و با حفظ شرایط داخلی بنا
-
بازسازی بنا با هدف جلوگیری از تخریب بیشتر در اثر رطوبت شدید
-
نوسازی و بازسازی بنا با هدف جلوگیری از اتلاف انرژی
-
نوسازی و بازسازی بنا با هدف پیوستگی کامل بین اجزاء نما
-
نوسازی و بازسازی بنا با هدف جلوگیری از تخریب نما در مقابل خطرات ناشی از زلزله و تکا نهای شدید
-
نوسازی و بازسازی بنا با هدف سبک سازی و کاهش بار مرده ساختمان
-
نوسازی و بازسازی بنا با هدف سرعت بخشیدن به عملیات اجرایی و حصول نتایج سریع
-
نوسازی و بازسازی بنا در مواضعی که استفاده از مصالح سنتی به دلایلی از جمله تهیه، حمل، دپو و اجرا، دشوار است
-12
معرفی یک نمونه اجرا شده :
بازسازی نمای یک ساختمان اداری در سال 1381 در تهران، با استفاده از روش ریخت هگری رزین مایع به پشت سنگ با جزئیات اجرایی ذیل
انجام گردیده است و علاوه بر عایق کاری پوسته خارجی ساختمان، سبک سازی بنا به مقدار حدود 40 تن صورت پذیرفته است.
شکل 5: ساختمان اداری بازسازی شده به روش ریخته گری رزین مایع
-1-12
جزئیات اجرایی در نمونه اجرا شده
شکل 6: جزئیات اجرایی در نمونه اجرا شده
-13
نتیجه گیری
بررسی مطالعه و پژوهش فوق، و همچنین نمونه اجرا شده، بیانگر این است که در صورت توجه و مطالعه کافی بر روی روش اجرائی ریخته گری رزین مایع به جای دوغاب ماسه سیمان، می توان از فوائد بسیار این روش، در صنعت ساختمان بهره جست . تحقق این هدف نیازمند انجام تحقیقات آزمایشات تکمیلی است.
مراجع
]
باریکانی، مهدی ، شیمی پلی یورتان ه ا، جزوه شیمی و تکنولوژی پلی یورتان ها، پژوهشکده علوم، گروه پلی یورتان و الیاف و نانوپلیمرها، 1383
]
برمر، محمد، فوم های پلی یورتانی، جزوه شیمی و تکنولوژی پلی یورتان ها، پژوهشکده علوم، گروه پلی یورتان و الیاف و نانوپلیمرها، 1383
]
برمر، محمد ، دستگاه ها و روش های فرایند پلی یورتان ه ا، جزوه شیمی و تکنولوژی پلی یورتان ها، پژوهشکده علوم، گروه پلی یورتان و الیاف
نانوپلیمرها، 1383
]
مهدی پور، شهرام ، روکش های پلی یورتا نی، جزوه شیمی و تکنولوژی پلی یورتان ها، پژوهشکده علوم، گروه پلی یورتان و الیاف و نانوپلیمره ا،
1383
]
یگانه، حمید، الاستومرهای پلی یورتان ی، جزوه شیمی و تکنولوژی پلی یورتان ها، پژوهشکده علوم، گروه پلی یورتان و الیاف و نانوپلیمرها،
1383
]
مقررات ملی ساختمانی ایران، مبحث 19 - صرفه جویی در مصرف انرژ ی، وزارت مسکن و شهرسازی، واحد شهرسازی و معمار ی، بخش
مقررات و ضوابط ساختمانی دفتر نظامات، ( 1371
[7] www.dwyersspecialty.com / knowledge _ Spfbenefits.htm
[8] www.healthgoods.com / Education / Healthy _ Home _ Information / Building _ and _ Construction / foam _ board. htm

 

 

 

 

 

 

برچسب:

پلی یورتان ٫ فوم ٫ فوم پلی ارتان ٫ پلی ارتان در ساختمان ٫ شات کریت ٫ پوشش های پلی یورتان سخت شونده با رطوبت ٫ مقاله پلی یورتان ٫ یورتان ٫ مقاوم سازی ٫ کفپوش صنعتی از جنس پلی یورتان ٫ مقاله فوم  پلی یورتان جایگزین دوغاب و ماسه و سیمان ٫ شاتکریت ٫ کفپوش ٫ کفپوش صنعتی ‌٫ ساندویچ پانل دیواری ٫‌ تری دی پانل ٫ پنل ٫ پایه سولونات سنتز ٫ پلیمر ٫ خواص پلی یورتان ٫ کاربردهای پلی یورتان ٫ تاریخچه ٫ مخترع ‌٫ علم شیمی ٫‌ عایق بندی ٫ عایق رطوبتی ٫ فوم پلی ارتان و ساخت دستگاه تزریق فوم پلی ارتان ٫  پلی استر ٫ مصنوعات ٫ پلی فوم ٫ فوم پلی اتیلن ٫ عایقکاری ‌٫ ریخته گری ٫ رزین ‌٫ رزین ها ٫ الیاف پلی یورتان ٫‌سرند ٫ تولوئن دی ایزوسیانات ٫ کوپلیمری پر کاربرد ٫ الاستومرهای پلی یورتانی ٫ خط لوله ٫ پلی یورتان رابر ٫ چرخ ٫ چرخ بیمارستانی ٫ ایران پلی یورتان رابر  ٫ polyurethane

 

 
 
 

 

 
 

صفحه اول

مقدمه

پلی یورتان و کاربردهای آن

خدمات و محصولات ما

 بخش مقالات علمی سایت

تماس با ما

 

آمار سایت



 

 
 

لینکهای مفید

 

درج آگهی متنی٫تصویری رایگان

 

 

 

 
   
   
   
   
   
   
   
 

 

 
 
 

CopyRight@(Designer WebSite: M.T.B - 1995/ 2011)

www.aminothane.com